Prima Conferinţă Internaţională – Case Pasive în România
RENEXPO® South-East Europe 2009
12.11.2009 Sala Palatului Bucureşti, România

Conceptul de casă pasivă reprezintă cel mai înalt standard energetic din zilele noastre cu promisiunea de a tăia consumul de energie în clădiri cu 90%! Aplicarea pe scară largă a designului de case pasive va avea impact dynamic pe conservarea energiei. Conceptul de case pasive a început în ultimii ani să prindă contur şi în România. Din această pricină a hotărât REECO, organizator internaţional de târguri şi conferinţe pe energie regenerabilă şi eficienţă energetică, împreună cu ISPE, Institutul de Studii şi Proiectări Energetice, să organizeze “Prima Conferinţă Internaţională – Case Pasive în România”, pe 12 noiembrie 2009, la Sala Palatului din Bucureşti.

Ce este o casă pasivă? O casă cu transfer termic scăzut, care elimină poluanţi şi reduce costurile de întreţinere sustenabil, salvând energie. Asigură o climă interioară plăcută plăcută în timpul verii şi iernii, fară a fi nevoie de sisteme de încălzire convenţionale. Necesarul anual pentru încălzirea încăperii nu depăşeşte 15kWh/ (m²a).

Conceptul de casă pasivă a apărut acum 15 ani în Darmstadt, Grmania, atunci când respectând planurile arhitecţilor Bott, Ridder and Westermeyer – s-a construit prima locuinţă de fel. În ultimii 10 ani s-au proiectat, s-au construit şi s-au remodelat mai mult de 6000 de clădiri în Europa – începând de la proprietăţi private, până la şcoli, fabrici şi birouri – pe standardul de case pasive. O mare parte din acestea au fost monitorizate în mare parte de Passive House Institute din Darmstadt, care a analizat şi a verificat performanţa acestora. Chiar şi agenţiile guvernamentale au adoptat standardele de case pasive în elaborarea politicilor; şi Comisia Europeană a implementat standardul de case pasive. Se estimează că piaţa de case pasive va avea creştere pentru că oamenii încep să îşi dea seama de eficienţa acestui concept.

“Prima Conferinţă Internaţională– Case Pasivă în România”, pe 12 noiembrie 2009, la Sala Palatului din Bucureşti va aduce la un loc experţi pentru schimb de know how, pentru a aduce exemple practice, să ofere sfaturi dobândite prin cercenate şi dezvoltare şi pentru a analiza stadiul actual al politicilor şi reglementărilor referitoare la case pasive. “Instrumente de certificare a casei pasive”, “Politici de dezvoltare locală sustenabilă şi casele pasive”, “Casa pasivă în România – eficienţa energetică a clădirilor în conformitate cu standardele UE“, “Soluţii Saint-Gobain Isover şi produse pentru case pasive”, “Casa pasivă în România – Primele realizări” sunt doar câteva dintre titlurile prezentărilor. Vorbitori ca: Ioan Dan GHIORGHIU, Director General Institutul de Studii şi Proiectări Energetice, Nicolae VASILIU, Preşedinte AMCSIT Politechnica, Emilia Cerna MLADIN, Preşedinte Asociaţia Auditorilor Enegetici pentru Clădiri din România şi mulţi alţii vor fi prezenţi şi vor susţine lucrări.

RENEXPO® South-East Europe 2009, Târg Internaţional pentru Energie Regenerabilă şi Eficienţă Energetică în Construcţii şi Renovări respectiv Case Pasive şi cu Consum Redus de Energie, va avea loc în paralel cu conferinţa de specialitate. Se aşteaptă la 70 de expozanţi din domeniile: case pasive şi cu consum redus de energie, energie geotermală, eficienţă energetică în construcţii şi renovări, pompe de căldură, hidroenergie, biomasă, bioenergie, biogaz, energie eoliană, energie solară, cogenerare şi energie din deşeuri.

Contact şi Informaţii:
REECO RO Expoziţii S.R.L.
Szanto Timea
B-dul. Revoluţiei, Nr. 96, Ap. 4, 310025 Arad
Phone: +40 (0) 257-23009 – 9
Fax: +40 (0) 257-23009 – 8
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
www.reeco.ro

 

AE3R semnatara a

covenant of mayors logo


EPC Signatory

Parteneri

alea

sigla aeepm

escorom

Parteneri media

ph online

fdee

ffee

logo Veolia simplu

bergenbier logo

UMEB

Autoritati Publice Locale

AE3R partnera in

Original_-_II.png

 aa.PNG

Sisteme Fotovoltaice PF

Ordin de cunoastere si cercetare

poza model certificat performanta energetica