Consiliul Judeţean Prahova şi Agenţia pentru Eficienţă Energetică şi Energii Regenerabile Ploieşti-Prahova au organizat, vineri, 8.10.2009, seminarul cu tema „STRATEGII PRIVIND IMPLEMENTAREA ENERGIEI VERZI LA NIVEL LOCAL ŞI REGIONAL, ÎN VEDEREA PREVENIRII SCHIMBĂRILOR CLIMATICE”.

Cu acest prilej, directorul executiv al AE3R PLOIEŞTI- PRAHOVA, Bogdan POTLOGIA, a prezentat acţiunile şi strategiile pentru promovarea eficienţei energetice şi a surselor alternative de energie la nivel local şi regional.

Alte teme de interes au fost prezentate de către reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova (Ioana Chivu, Georgica Busioc şi Cătălina Rădulescu – Direcţia de Integrare Europeană), Dalkia Termo Prahova (Ioana Iliescu – Director Comercial) şi GNSC Consulting (Sorin Ghiţă – Director).
Dintre temele abordate le amintim pe cele referitoare la proiectul MORE4NRG - Programul Operaţional de Cooperare Interregională INTERREG IVC; utilizarea energiei solare în vederea producerii apei calde menajere; proiectul INTER PARES – Programul de Competitivitate şi Inovaţie – Energia Inteligentă în Europa; modelul de eficienţă energetică şi utilizarea surselor regenerabile de energie şi procedura de evaluare termică pentru eliberarea certificatului energetic.

La manifestare au fost prezenţi primari din judeţ, directori de instituţii şi peste 100 de elevi şi cadre didactice de la Colegiile Naţionale „Mihai Viteazul”, „Alexandru Ioan Cuza” şi Grupul Şcolar Energetic “Elie Radu” din Ploieşti. În cele trei instituţii de învăţământ, Agenţia derulează un program de monitorizare a consumului de energie, care are ca scop reducerea risipei de energie şi o mai bună gestionare a banului public, dar şi crearea unei noi mentalităţi în rândul elevilor cu privire la gestionarea resurselor şi consumului responsabil al acestora. Proiectul se va desfăşura pe o perioadă de minimum un an de zile, cu posibilitatea prelungirii sale.

Agenţia pentru Eficienţă Energetică şi Energii Regenerabile Ploieşti-Prahova va avea ca scop mobilizarea autorităţilor locale şi centrale în vederea creşterii cotei de energie regenerabilă şi de stimulare a eficienţei energetice. Pentru informaţii suplimentare rugăm pe cei interesaţi să intre în legătură cu personalul Agenţiei pentru Eficienţă Energetică şi Energii Regenerabile Ploieşti-Prahova şi să acceseze pagina de web www.ae3r-ploiesti.ro.

Bogdan Potlogia,
Director Executiv.

AE3R semnatara a

covenant of mayors logo


EPC Signatory

Parteneri

alea

sigla aeepm

escorom

Parteneri media

ph online

fdee

ffee

logo Veolia simplu

bergenbier logo

UMEB

Autoritati Publice Locale

AE3R partnera in

Original_-_II.png

 aa.PNG

Sisteme Fotovoltaice PF

Ordin de cunoastere si cercetare

poza model certificat performanta energetica