In perioada 20-21 ianuarie 2016, Agentia pentru Eficienta Energetica si Energii Regenerabile "AE3R Ploiesti- Prahova" a organizat alaturi de Consiliul Judetean Prahova si Primaria Municipiului Ploiesti, a 4-a sedinta de lucru in cadrul proiectului EnPC INTRANS, cu sprijiul membrilor sai Veolia Energie Prahova, Compania pentru Servicii Publice si Energii Regenerabile Prahova si Bergenbier. La eveniment au participat reprezentanti ai celor 10 parteneri din 9 tari ( Romania, Germania, Grecia, Lituania, Ucraina, Croatia, Slovenia, Slovacia si Serbia), cat si personalitati importante din mediul administrativ si de afaceri, printre care: Dl. Radu Oprea, senator- Senatul Romaniei, Dl. Rares Enescu, consilier judetean- Consiliul Judetean Prahova, Dl.  Mihai Dogaru, Director Comercial- Veolia Energie Prahova si Presedinte al Consiliului de Administratie al AE3R Ploiesti- Prahova si Dl. Marcel Nica, Director General- Compania de Servicii Publice si Energii Regenerabile Prahova.

Proiectul, propus de Deutsche Gesellschaft für Internationale  Zusammenarbeit (GIZ), în cooperare cu Agentia pentru Protecția Climei și Energie Baden-Württemberg (KEA) din Germania, se concentreaza asupra Contractelor de Performanta Energetica. De asemenea, se vizeaza crestea absorbtiei pe piata a tehnologiilor de crestere a eficientei energetice in cladirisi imbunatatirea serviciilor publice prin intermediul incurajarii participarii sectorului privat prin scheme de finantare inovative pentru investitii in eficienta energetica.

Pe parcursul celor doua zile de sedinte de lucru s-a evaluat stadiul de implementare a proiectului de catre agentiile participante, s-au organizat activitatile din perioada urmatoare, printre care organizarea de seminarii si webinarii pentru promovarea acestui concept si implementarea sa cu succes, organizarea unui sesiuni de instruire a unor traineri din tarile participante ce vor disemina in continuare conceputul si obiectivele proiectului in tarile lor si realizarea cu succes a unui model de contract viabil intre autoritatile locale si companiile de tip ESCO, pentru cresterea eficientei energetice in cladirile publice, aplicabil in tarile partenere.

Se preconizeaza ca proiectul va avea un impact pozitiv in diseminarea acestui concept foarte important in domeniul eficientei energetice si depasirea barierelor legislative si birocratice pentru incurajarea autoritatilor locale sa implementeze acest tip de contracte de performanta energetice in cladirile publice.

AE3R semnatara a

covenant of mayors logo


EPC Signatory

Parteneri

alea

sigla aeepm

escorom

Parteneri media

ph online

fdee

ffee

logo Veolia simplu

bergenbier logo

UMEB

Autoritati Publice Locale

AE3R partnera in

Original_-_II.png

 aa.PNG

Sisteme Fotovoltaice PF

Ordin de cunoastere si cercetare

poza model certificat performanta energetica