Marti, 3 Octombrie 2017, la Iasi, a avut loc cel de-al doilea seminar transnational organizat in cadrul proiectului european “EMPOWERING – Sprijinirea autorităților publice locale de a construi strategii integrate în domeniul energiei durabile”
EMPOWERING este un proiect cu finanÈ›are europeană, care are drept scop orientarea a 6 regiuni ale UE (din Italia, Spania, România, CroaÈ›ia, Ungaria È™i Grecia) către o societate cu emisii reduse de dioxid de carbon.
Obiectivul principal este de a permite autorităților locale È™i regionale (factori de decizie È™i funcÈ›ionari publici) din fiecare regiune implicată în proiect să elaboreze politici energetice durabile È™i planuri coerente cu politicile europene în domeniul climei È™i energiei È™i în sinergie cu iniÈ›iativa Pactului Primarilor.
In cadrul evenimentului Peer to Peer, domnul Bogdan Potlogia, director AE3R a tinut prelegerea cu tema: „Contractul de Performanta Energetica- O schema financiara inovativa“.
Printre participanti s-au mai aflat, printre altii, domnul Dimitrios Sofianopoulos,DG Environment, domnul Pietro Elisei, URBASOFIA, doamna Ramona Tanasa, ADR Nord-Est si doamna Liliana Topliceanu, Universitatea din Bacau.
In cadrul evenimentului au avut loc discutii despre modul în care instrumentele financiare pot sprijini implementarea SEAP / SECAP, precum È™i potenÈ›ialul său de a sprijini tranziÈ›ia către o economie cu emisii reduse de carbon È™i cum se poate îmbunătăți sprijinul pentru investiÈ›iile în domeniul energiei durabile.

AE3R semnatara a

covenant of mayors logo


EPC Signatory

Parteneri

alea

sigla aeepm

escorom

Parteneri media

ph online

fdee

ffee

logo Veolia simplu

bergenbier logo

UMEB

Autoritati Publice Locale

Sisteme Fotovoltaice PF

Ordin de cunoastere si cercetare

AE3R partnera in

EnPC Intrans

embuild

poza model certificat performanta energetica