Membri fondatori

AE3R semnatara a

Parteneri

Agen?ia Local? a Energiei Alba

Agentia pentru Eficienta Energetica si Protectia Mediului
 Buletin informativ


Nume:
Email:

Partener Media


 

Participarea AE3R la Seminarul Transnational Proiect EMPOWERING PDF Imprimare Email

Marti, 3 Octombrie 2017, la Iasi, a avut loc cel de-al doilea seminar transnational organizat in cadrul proiectului european “EMPOWERING – Sprijinirea autorităților publice locale de a construi strategii integrate în domeniul energiei durabile”
EMPOWERING este un proiect cu finanțare europeană, care are drept scop orientarea a 6 regiuni ale UE (din Italia, Spania, România, Croația, Ungaria și Grecia) către o societate cu emisii reduse de dioxid de carbon.
Obiectivul principal este de a permite autorităților locale și regionale (factori de decizie și funcționari publici) din fiecare regiune implicată în proiect să elaboreze politici energetice durabile și planuri coerente cu politicile europene în domeniul climei și energiei și în sinergie cu inițiativa Pactului Primarilor.
In cadrul evenimentului Peer to Peer, domnul Bogdan Potlogia, director AE3R a tinut prelegerea cu tema: „Contractul de Performanta Energetica- O schema financiara inovativa“.
Printre participanti s-au mai aflat, printre altii, domnul Dimitrios Sofianopoulos,DG Environment, domnul Pietro Elisei, URBASOFIA, doamna Ramona Tanasa, ADR Nord-Est si doamna Liliana Topliceanu, Universitatea din Bacau.
In cadrul evenimentului au avut loc discutii despre modul în care instrumentele financiare pot sprijini implementarea SEAP / SECAP, precum și potențialul său de a sprijini tranziția către o economie cu emisii reduse de carbon și cum se poate îmbunătăți sprijinul pentru investițiile în domeniul energiei durabile.