Membri fondatori

AE3R semnatara a

Parteneri

Agen?ia Local? a Energiei Alba

 Agentia pentru Eficienta Energetica si Protectia Mediului 
 Parteneri Media


 

Autoritati Publice Locale

Zilele prieteniei Belgiano-Romane 29-31 mai 2009 PDF Imprimare Email
     In perioada 29 mai – 31 mai 2009 s-a organizat o deplasare la LIEGE cu prilejul manifestarii expozitionale “ Zilele prieteniei Belgiano-Romane “ manifestare organizata de catre Consiliul Judetean Prahova .
 
     Manifestarea are ca scop promovarea imaginii Romaniei in Regatul Belgiei, prin etalarea valorilor culturale si spirituale ale tarii noastre si prin punerea in valoare a profilului european romanesc. 
 
     Delegatia a fost condusa de domnul Mircea COSMA, Presedintele Consiliului Judetean Prahova si a fost formata din reprezentanti ai Consiliul Judetean Prahova, Institutia Prefectului, Parcurile industriale din Prahova (Ploiesti, Brazi, Plopeni), societatile CJPH (Termoelectrica, Hidro Prahova), consilieri judeteni. 
 
     In data 29 mai a avut loc un – Seminar economic la sediul Palatului provincial organizat impreuna cu SPI+ (Agentia de dezvoltare economica a provinciei Liege) si AWEX (Agentia Wallona pentru Export si Investitii Straine) 

     Scopul acestei intalniri a fost de a informa si de a crea premisele a noi parteneriate de afaceri, pregatirea deschiderii pietei belgiene pentru muncitorii romani, precum si un schimb de experienta in domeniul afacerilor. 
 
     Reprezentantii mediului de afaceri belgian si-au exprimat interesul de a vizita Romania si judetul Prahova si de a se intalni cu firme prahovene din domeniile energiei regenerabile, inginerie, arhitectura si restaurare monumente. In acest sens, au solicitat Camerei de Comert si Industrie Prahova sa le organizeze la sediul sau din Ploiesti intalniri in perioada urmatoare. 
 
     Cu prilejul acestui seminar s-au pus bazele unei colaborari intre AE3R si Agentia TWEED , agentie care activeaza in domeniul energiilor regenerabile . 
 
     Totodata cu prilejul acestei deplasari s-au pus bazele unei colaborari intre AER si Parcurile Industriale din Judet si totodata cu Hidroprahova . 
 
     Standul AE3R din cadrul expozitiei a fost vizitat de catre Comisarul European pentru Multilingvism, domnul Leonard Orban, Ambasadorul Romaniei in Belgia, Excelenta Sa domnul Ovidiu Dranga, Prefectul Judetului Prahova, domnul Radu Oprea, Presedintele Consiliului Judetean Prahova, domnul Mircea Cosma, si Deputatul provincial de Liege, Anne Chevalier.