Membri fondatori

AE3R semnatara a

Parteneri

Agen?ia Local? a Energiei Alba

Agentia pentru Eficienta Energetica si Protectia Mediului
 Buletin informativ


Nume:
Email:

Partener Media


 

Prezentare COALESCCE la CNEE 2017 PDF Imprimare Email

Vineri, 27 octombrie 2017, domnul Bogdan Potlogia, directorul  "AE3R Ploiesti-Prahova", a tinut prezentarea: COALESCCE– Cresterea capacitatii de abordare a conceptului de „Comunitate energetica”,in cadrul CNEE 2017, organizata de SIER, intre 25-27 octombrie 2017, la Sinaia.
AE3R Ploiesti- Prahova participa la proiectul european COALESCCE incepand cu ianuarie 2017. Scopul acestui proiect este de a crește capacitatea de abordări comunitare pentru furnizarea locală de energie din surse regenerabile în întreaga Europă, în scopul de a reduce emisiile de carbon, creșterea securității energetice și de a combate sărăcia de combustibil.
Pentru acest proiect, energia comunitară este definită ca asigurarea infrastructurii energetice, infrastructura de generare a energiei în principal din surse regenerabile, ci și măsuri de eficiență energetică, condusa de grupuri comunitare și care este deținută în totalitate sau parțial de către comunitățile locale, de obicei, prin emisiunea de acțiuni comunitare, folosind lanțuri de aprovizionare locale și oferirea de oportunități locale de ocupare, motivate de obiectivele de îmbunătățire a mediului și menținerea valorii generării de energie în cadrul populației locale, mai degrabă decât a merge la corporații naționale și multinaționale mari.
Mai multe informatii despre activitatile realizate in cadrul proiectului COALESCCE, puteti gasi pe: www.interregeurope.eu/coalescce/