Membri fondatori

AE3R semnatara a

Parteneri

Agen?ia Local? a Energiei Alba

Agentia pentru Eficienta Energetica si Protectia Mediului
 Buletin informativ


Nume:
Email:

Partener Media


 

Comunicat de presă- Evaluarea eficienței parcurilor fotovoltaice pentru comunitățile locale din Prahova PDF Imprimare Email

Agenția pentru Eficiență Energetică și Energii Regenerabile a efectuat o evaluare a eficienței parcurilor fotovoltaice care aparțin autorităților locale din județul Prahova.

În prima etapă au fost evaluate parcurile fotovoltaice din comuna Bănești si comuna Dumbrăvești.

Parcul fotovoltaic din Bănești are o putere instalată de 150 kW și a fost pusă în funcțiune în luna mai 2016. Centrala fotovoltaică a produs până în prezent 215 MWh energie electrică, contribuind la reducerea cheltuielilor primăriei pentru clădirile publice și iluminatul stradal cu 23,6% pe an.

Parcul fotovoltaic din Dumbrăvești are o putere instalata de 100 kW și a fost pusă în funcțiune în luna noiembrie 2015. Centrala fotovoltaică a produs până în prezent 272 MWh energie electrică, contribuind la reducerea cheltuielilor primăriei pentru clădirile publice și iluminatul stradal cu 32% pe an.

Avand în vedere eficiența demonstrată a centralei fotovoltaice conducerea primăriei Dumbrăvești intenționează să dubleze capacitatea centralei cu finanțare de la bugetul local pentru a acoperi în totalitate cheltuielile pentru energie electrică aferente clădirilor publice și iluminatului stradal.