Membri fondatori

AE3R semnatara a

Parteneri

Agen?ia Local? a Energiei Alba

Agentia pentru Eficienta Energetica si Protectia Mediului
 Buletin informativ


Nume:
Email:

Partener Media


 

Proiect COALESCCE PDF Imprimare Email

Dragi parteneri,

Va anuntam lansarea unui nou proiect european foarte interesant.

COALESCCE (energie detinuta si gestionata de comunitate pentru schimbarile climatice si ocuparea fortei de munca) este destinat sa contribuie la cresterea sectorului energetic comunitar in intreaga Europa.

Sapte organizatii partenere de pe intreg continentul colaboreaza pentru a face schimb de informatii si cunostinte si pentru a realiza o serie de planuri de actiune pentru a imbunatati acest sector.

Speram ca acest lucru va fi catalizatorul pentru o serie de proiecte si dorim ca dumneavoasta sa fiti parte din acesta.

In acest sens, va rugam, sa vizitati si sa urmariti pagina noastra de Facebook: www.facebook.com/coalescce

Aici vom impartasi periodic actualizari, inclusiv imagini, clipuri video, rapoarte si stiri, astfel incat sa puteti urmari progresul nostru si daca acestea sunt pe placul dumneavoastra sa apasati „imi place” si „distribuie”.

Va rugam, daca doriti, sa impartasiti pagina noastra de Facebook cu prietenii, colegii si alte persoane interesate de un viitor mai bun pentru Europa.

Daca nu aveti o pagina Facebook, dar doriti sa aflati mai multe despre proiectul COALESCCE, puteti accesa link-ul: https://www.interregeurope.eu/coalescce

Va multumim!

 
Acord de colaborare cu raionul Calarasi din Republica Moldova PDF Imprimare Email

      In perioada 27 – 28 iulie 2017, o delegaţie a Agentiei pentru Eficienta Energetica si Energii Regenerabile Ploiesti- Prahova, a participat la  intalniri cu autoritatile publice locale din raionul Calarasi, Republica Moldova, membra FEDARENE si a Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, cu scopul de a identifica modalitatile prin care Agentia din Ploiesti poate veni in sprijunul acestora pentru realizarea unor proiecte de eficienta energetica si de producere a energiei din surse regenerabile.
       In cadrul intalnirii de la Consiliul Raional Calarasi, a fost semnat un acord de colaborare intre  Agentia pentru Eficienta Energetica si Energii Regenerabile Ploiesti- Prahova si Raionul Calarasi prin care s-au stabilit domeniile si modalitatile de cooperare viitoare.
       Reprezentantii Agentiei pentru Eficienta Eneregtica si Energii Regenerabile Ploiesti-Prahova au propus reprezentantilor CR Calarasi ca agentia din Prahova sa le acorde sprijinul pentru efectuarea studiilor necesare pentru realizarea unor proiecte de eficienta energetica si utilizare a surselor regenerabile de energie.
       A fost deasemenea propusa infiintarea unei reprezentante a agentiei prahovene in Raionul Calarasi pentru a facilita schimbul de informatii si efectuarea unor stagii de pregătire profesională în domeniul energiilor regenerabile și a eficienței energetice.

 

 

 
Proiecte pilot de succes ale Agenției pentru Eficiență Energetică și Energii Regenerabile PDF Imprimare Email

        Agenția pentru Eficiență Energetică și Energii Regenerabile a continuat evaluarea sistemelor fotovoltaice de pe teritoriul județului Prahova. De data aceasta este vorba de centralele fotovoltaice de la Parcul Industrial Ploiești și Primăria Ariceștii Rahtivani. Cele doua centrale fotovoltaice au fost realizate la inițiativa Agenției pentru Eficiență Energetică și Energii Regenerabile, acestea fiind două proiecte pilot de capacitate mică menite să promoveze utilizarea energiilor regenerabile în județul Prahova.
       Centrala fotovoltaică de la Parcul Industrial Ploiești are o putere instalată de 2,6 kW și a fost pusă în funcțiune în luna mai 2010. Centrala fotovoltaică este racordată la rețeaua de alimentare cu energie electrică a sediului administrativ al parcului și a produs până în prezent 22,5 MWh energie electrică, realizând economii de 11 250 lei, și contribuind la reducerea emisiilor cu 6,73 tone CO2.
       Ce de-a doua centrală fotovoltaică, cu o putere instalată de 4,5 kW a fost pusă în funcțiune în luna aprilie 2012 și alimentează cu energie electrică sediul administrativ al Primăriei Ariceștii Rahtivani. Aceasta a produs până în prezent 5,76 MWh energie electrică, realizând economii de 2 880 lei, și contribuind la reducerea emisiilor cu 1,73 tone CO2.

 
Continua evaluarea eficienței parcurilor fotovoltaice pentru comunitățile locale din Prahova- Parcul fotovoltaic din Orasul Mizil PDF Imprimare Email

Agenția pentru Eficiență Energetică și Energii Regenerabilea continuat evaluarea eficienței parcurilor fotovoltaice care aparțin autorităților locale din județul Prahova. A fost evaluat parcul fotovoltaic care aparține primăriei orașului Mizil.
Parcul fotovoltaic din Mizil are o putere instalată de 1,735 MW și a fost pus în funcțiune în luna mai 2014. Centrala fotovoltaică a produs până în prezent 8597 MWh energie electrică, având o medie anuala a producției de 2700 MWh. In urma evaluării a rezultat ca energia produsa de centrala fotovoltaica a contribuit la reducerea cheltuielilor primăriei pentru clădirile publice și iluminatul stradal cu pana la 30% pe an.
Agenția pentru Eficiență Energetică și Energii Regenerabile va face toate demersurile necesare către Autoritatea Naționala de Reglementare în Domeniul Energiei pentru ca autoritățile locale care dețin Centrale fotovoltaice să beneficieze de Contracte bilaterale de vânzare-cumpărare cu furnizorii de energie electrică, situație în care cheltuielile cu energia vor fi acoperite in totalitate.

 
Fisa- Strategia de renovare in Romania – identificarea barierelor privind renovarea complexa PDF Imprimare Email

A doua strategie de renovare pentru Romania, care va fi gata in aprilie 2017, reprezinta o oportunitate pentru a depasi barierele si a stimula renovarea complexa a stocului de cladiri existent. Implicarea autoritatilor locale si regionale este vitala pentru a asigurarea faptului ca barierele privind renovarea sunt bine identificate. Fara aceasta, barierele vor ramane, si investitiile in renovarea cladirilor nu vor fi suficiente pentru a stimula renovarea complexa si a culege multiplele sale beneficii: reducerea gazelor cu efect de sera, reducerea facturilor la energie, crearea de locuri de munca, combaterea saraciei energetice, imbunatatirea calitatii locuintelor si cresterea confortului ocupantilor.

Aceasta fisa se bazeaza pe cercetarea si interviurile cu expertii locali pentru identificarea barierelor care trebuie abordate in stategia viitoare.

Context

Romania are aproximativ 20 milioane de locuitori si in jur de 8,840,600 locuinte (2014). Cladirile rezidentiale reprezinta 83% din suprafata totala a cladirilor. Stocul de cladiri din Romania este invechit, cu majoritatea cladirilor– aproximativ 70%- construite inainte de 1979.

 

Potrivit evaluarii Centrului Comun de Cercetare (JRC) al Comisiei Europene, prima strategie de renovare a Romaniei a furnizat o privire de ansamblu satisfacatoare asupra stocului de cladiri si a politicilor si masurilor, dar nu a prezentat adecvat oportunitatile tehnice in privinta eficientei energetice si a energiilor regenerabile pentru fiecare categorie de cladiri, lucru care ar fi ajutat la implementarea regionala si locala a stategiei si dezvoltarea pietei din Romania pentru companiile care furnizeaza servicii energetice. De asemenea ar trebui furnizat un calendar mai detaliat al implementarii.

 

Barierele privind renovarea complexa

Cele mai importante bariere privind renovarea complexa sunt:

Procedura de licitatie: Procedura de licitatie din Romania este in general mult prea concentrata asupra pretului proiectului, in unele cazuri acest lucru generand folosirea de materiale de proasta calitate si realizarea unor lucrari de executie de proasta calitate. Contractele de licitatie sunt de obicei contracte integrate, care pot cuprinde lucrari de constructie asupra anvelopei cladirii, si a sistemelor de furnizare, servicii energetice, financiare, de management si de intretinere, dar si garantii de conservare a energiei.

Contribuitia proprietarului cladirii: Proprietarii cladirilor nu sunt implicati in initierea si introducerea progresiva a programelor de renovare, acest lucru conducand la rezultate mai putin bune si lipsa de increderea intre diferitii actori.

Procesul complex de reglementare: Piata romaneasca de constructii este– potrivit actorilor locali – constransa de procese complicate si birocratie. Se pune accent pe stabilirea unor reglementari specifice, cum ar fi specificarea grosimii exacte a izolatiei, in loc sa se stabileasca o tinta ambitioasa care poate fi atinsa prin masuri adecvate si adaptate.

Proiectul EmBuild sprijina autoritatile publice din tarile din sud-estul Europei pentru a pregati strategii pe termen lung de mobilizare a investitiilor in renovarea eficienta energetic a stocului de cladiri. Un raport mai detaliat asupra barierelor privind renovarea complexa va fi publicat spre finele anului 2017.
Mai multe detalii sunt disponibile aici:
http://ww.embuild.eu/

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 13