Membri fondatori

AE3R semnatara a

Partners

Agen?ia Local? a Energiei Alba

Agentia pentru Eficienta Energetica si Protectia Mediului
 

Newsletter


Name:
Email:

Media Partners

Participarea AE3R la cel mai mare targ de energie regenerabila din Romania PDF Print E-mail

In perioda 11-14 octombrie 2017, Agentia pentru Eficienta Energetica si Energii Regenerabile „AE3R Ploiesti-Prahova” participa la Targul International de Energie Regenerabila, Energie Conventionala, Echipamente si Tehnologii pentru Industria de Petrol si Gaze Naturale- „ExpoEnergiE 2017”, aflat la cea de asaptea editie, care se desfasoara la Romexpo Bucuresti.
ExpoEnergiE reprezinta un eveniment adresat pietei energiei si industriei de petrol si gaze, constituindu-se intr-o platforma de interactiune pentru specialistii din domeniu si avand ca scop principal promovarea potentialului local in vederea atragerii de investitori.
In cadrul evenimentului, Agentia pentru Eficienta Energetica si Energii Regenerabile „AE3R Ploiesti-Prahova” va promova activitatile sale si proiectele europene din care aceasta face parte.
In data de 11.10.2017, de la ora 12.00, a avut loc conferinta: „Administrarea afacerilor în industria de petrol și gaze” organizata de UPG Ploiesti, manifestare stiintifica aflata deja la cea de-a treia editie si la care reprezentantii AE3R au participat si au tinut prelegeri in fiecare an.
In cadrul acestui eveniment domnul director Bogdan Potlogia a prezentat Proiectul European COALESCCE- Cresterea capacitatii de abordare a conceptului de „Comunitate energetica”. Proiectul are ca si obiectiv general cresterea gradului de implementare al strategiilor energetice locale bazate pe interesele reale ale comunitatilor privind cresterea independentei, sporirea securitatii si diversificarea pietei de munca in sectorul energetic, dar si pentru adaptarea la schimbarile climatice.
Mai multe informatii despre proiectul COALESCCE, puteti gasi pe: www.interregeurope.eu/coalescce.

 
Participarea AE3R la Seminarul Transnational Proiect EMPOWERING PDF Print E-mail

Marti, 3 Octombrie 2017, la Iasi, a avut loc cel de-al doilea seminar transnational organizat in cadrul proiectului european “EMPOWERING – Sprijinirea autorităților publice locale de a construi strategii integrate în domeniul energiei durabile”
EMPOWERING este un proiect cu finanțare europeană, care are drept scop orientarea a 6 regiuni ale UE (din Italia, Spania, România, Croația, Ungaria și Grecia) către o societate cu emisii reduse de dioxid de carbon.
Obiectivul principal este de a permite autorităților locale și regionale (factori de decizie și funcționari publici) din fiecare regiune implicată în proiect să elaboreze politici energetice durabile și planuri coerente cu politicile europene în domeniul climei și energiei și în sinergie cu inițiativa Pactului Primarilor.
In cadrul evenimentului Peer to Peer, domnul Bogdan Potlogia, director AE3R a tinut prelegerea cu tema: „Contractul de Performanta Energetica- O schema financiara inovativa“.
Printre participanti s-au mai aflat, printre altii, domnul Dimitrios Sofianopoulos,DG Environment, domnul Pietro Elisei, URBASOFIA, doamna Ramona Tanasa, ADR Nord-Est si doamna Liliana Topliceanu, Universitatea din Bacau.
In cadrul evenimentului au avut loc discutii despre modul în care instrumentele financiare pot sprijini implementarea SEAP / SECAP, precum și potențialul său de a sprijini tranziția către o economie cu emisii reduse de carbon și cum se poate îmbunătăți sprijinul pentru investițiile în domeniul energiei durabile.

 
Masa rotunda regionala EmBuild PDF Print E-mail

Masa rotunda regionala a avut ca si participanti ofiteri publici din toate tarile in care a fost implementat proiectul EmBuild si s-a tinut cu ocazia conferintei internationale CROENERGY 2017 (http://summit.croenergy.eu/) din Croatia. In cadrul acestui eveniment de amploare, participantii din tari precum Croatia, Serbia, Slovenia, Bulgaria si Romania au putut discuta pe teme interesante legate de eficienta energetica si au putut face comparatie intre metodele de implementare a masurilor prevazute in proiectul EmBuild in tarile lor.
Pentru mai multe informatii legate de proiectul European EmBuild, puteti accesa: www.embuild.eu
Acest Proiect primeste finantare prin Programul pentru Cercetare si Inovare, Orizont 2020 al Uniunii Europene, sub Acordul Grant nr. 695169.

 
ASPEN ENERGY FORUM PDF Print E-mail

Miercuri, 27 septembrie 2017, angajatii Agentiei pentru Eficienta Energetica si Energii Regenerabile „AE3R Ploiesti-Prahova”, au participat, la Centrul de Afaceri „Lumina Verde” din Ploiesti la Aspen Energy Summit. Evenimentul, aflat deja la 5-a editie a fost organizat de Institutul Aspen Romania, in parteneriat cu Consiliul Judetean Prahova, Primaria Municipiului Ploiesti, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti si Camera de Comert si Industrie Prahova.
Aspen Energy Summit face parte din programul Institutului Aspen Romania de Energie si Sustenabilitate. El ofera o platforma de inalta calitate atat pentru participantii din sectorul privat, cat si pentru cei din sectorul public, in domeniul energetic din regiunea Marii Negre. Anul acesta, Institutul Aspen a decis ca orasul Ploiesti sa fie gazda evenimentului, pentru a contribui la repunerea sa pe harta energetica globala. Orasul Ploiesti si judetul Prahova au o traditie veche in exploatarea si procesarea petrolului. Anul 2017 marcheaza 160 de ani de la infiintarea primei rafinarii moderne de petrol din lume, de catre fratii Mehedinteanu.

Read more...
 
Audituri energetice pentru 2 licee emblematice din orasul Calarasi, Republica Moldova PDF Print E-mail

          Ca urmare a solicitarilor venite din partea reprezentantilor Consiliului Raional Calarasi, avand in vedere acordul de colaborare semnat intre Agentia pentru Eficienta Energetica si Energii Regenerabile „AE3R Ploiesti- Prahova” si Consiliul Raional Calarasi, Republica Moldova, agentia a initiat procedura de elaborare a auditurilor energetice pentru 2 licee emblematice din orasul Calarasi, si anume Liceul Teoretic "Mihail Sadoveanu" si Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”. Aceste audituri le sunt absolut necesare pentru reducerea consumurilor energetice.