Membri fondatori

AE3R semnatara a

Partners

Agenția Locală a Energiei Alba

Agentia pentru Eficienta Energetica si Protectia Mediului
 

Newsletter


Name:
Email:

Media Partners

Conferință regională privind finanțarea eficienței energetice în România, Ungaria și Bulgaria PDF Print E-mailComisia Europeană, în parteneriat cu Ministerul Energiei și Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene din România, Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei și Inițiativa ONU pentru Finanțarea Mediului, organizează o Conferință regională privind finanțarea eficienței energetice în România, Ungaria și Bulgaria, care va avea loc în București pe 1 februarie 2018, între orele 09.00 și 16.30.
Formatul provizoriu al agendei este prezentat mai jos, urmând ca varianta detaliată a programului să vă fie pusă la dispoziție cât mai curând. Pentru moment, vă rugăm să rezervaţi data evenimentului în agendele dvs. și să vă înregistrați aici pentru a participa sau să vizitați pagina de internet a evenimentului.

Evenimentul va fi o oportunitate pentru a:Prezenta și discuta politica UE privind eficiența energetică și sprijinul UE pentru finanțarea investițiilor în eficiența energetică.

  • Prezenta progresul investițiilor în eficiența energetică din regiune.
  • Împărtăși cele mai bune practici privind modul în care eficiența energetică poate fi finanțată prin fonduri private.
  • Implica actorii care iau deciziile și părțile interesate într-o discuție profesională cu privire la modalitățile de îmbunătățire a investițiilor în eficiența energetică.
  • Identifica modalități de depășire a barierelor din calea investițiilor și posibilele etape privind cooperarea pe viitor.

Conferința va avea sesiuni plenare, precum și sesiuni interactive restrânse, pentru a permite discuții mai detaliate. Comunicarea în cadrul conferinței se va desfășura în limba romană cu asigurarea traducerii în limba engleză.

Pentru informații suplimentare despre acest proiect și pentru a vedea agenda și prezentările din evenimentele anterioare și viitoare, vizitați pagina de internet a Forumurilor pentru Investiții în Energie Durabilă.

 
Peer Review COALESCCE Ungaria PDF Print E-mail

             Agentia pentru Eficienta Energetica si Energii Regenerabile “AE3R Ploiesti – Prahova” este partenera in proiectul european COALESCCE, in cadrul programului INTERREG EUROPE, alaturi de parteneri din Marea Britanie, Italia, Bulgaria, Spania, Germania si Ungaria.
             In cadrul proiectului COALESCCE se organizeaza schimburi de experienta intre parteneri, care reprezinta un grup omogen constituit din organizatii din regiuni cu aceleasi obiective. In urma seminariilor de specialitate si pe baza informatiilor furnizate de catre parteneri se va realiza un raport pentru fiecare dintre regiuni, pentru identificarea celor mai potrivite instrumente financiare, necesare pentru facilitarea investitiilor, si se formuleaza un set de propuneri cu rol de imbunatatire a legislatiei existente in domeniu.
            In perioada 4-8 decembrie 2017, reprezentantii AE3R participa, alaturi de partenerii din proiectul COALESCCE, la schimbul de experienta pentru evaluarea implementarii « energiei comunitare » la Debretin, regiunea Hajdú-Bihar, Ungaria.
            Pentru acest proiect, « energia comunitara » reprezinta asigurarea infrastructurii energetice, infrastructura de generare a energiei in principal, din surse regenerabile, dar si implementarea de masuri pentru cresterea eficientei energetice, condusa de grupuri comunitare si care este apartine in totalitate sau partial comunitatilor locale, folosind lanturi de aprovizionare locale si oferind locuri de munca locale, motivate de obiectivele de imbunatatirea a calitatii mediului inconjurator si de mentinere a valorii generate de energie in cadrul comunitatii, mai degraba decat a merge la corporatii naÈ›ionale si multinationale.   
            Mai multe informatii despre proiectul COALESCCE, puteti gasi pe www.interregeurope.eu/coalescce.

 
MDRAPFE a publicat calendarul apelurilor de proiecte care se estimează a fi lansate până la 30 iunie 2018 PDF Print E-mail

Ministerul Dezvoltării Regionale, AdministraÈ›iei Publice È™i Fondurilor Europene va lansa până la sfârÈ™itul acestui an apeluri de proiecte de peste 2 miliarde euro fonduri europene, potrivit calendarului estimativ publicat într-un comunicat.

„Este important ca implementarea proiectelor aferente Programelor OperaÈ›ionale să înceapă cât mai curând, iată de ce am accelerat ritmul de lansare a apelurilor de proiecte. Mai multe locuri de muncă, în special pentru tineri, îmbunătățirea nivelului de trai, modernizarea infrastructurii, respectarea standardelor de protecÈ›ie a mediului sunt vitale pentru È›ara noastră, iar creÈ™terea calității cercetării È™i învățământului, precum È™i accesul la noi tehnologii informatice pot fi motoarele dezvoltării României în lumea modernă”, a declarat Marius Nica, ministrul delegat pentru Fonduri Europene.

Printre apelurile care se vor lansa în perioada următoare Ministerul a amintit finanÈ›area de investiÈ›ii în infrastructura de educaÈ›ie È™i formare (POR, 31 mil. euro), în infrastructurile sanitare È™i sociale (POR, 125 mil. euro), în eficientizarea energetică a locuinÈ›elor È™i a infrastructurii publice din oraÈ™e (POR, 76 mil. euro). Conform ministerului, alocări substanÈ›iale vor fi lansate È™i pentru dezvoltarea È™i modernizarea infrastructurii necesare navigaÈ›iei fluviale È™i maritime (POIM, 292 mil euro), infrastructurii aeroportuare (POIM, 33,5 mil. euro), pentru tehnologia informaÈ›iei È™i comunicaÈ›iilor destinate unei economii digitale competitive (POC, 50 mil. euro), pentru mai multe locuri de muncă oferite È™omerilor È™i persoanelor inactive (POCU, 20 mil. euro) È™i pentru accesul egal al tuturor cetățenilor la învățarea pe tot parcursul vieÈ›ii (POCU, 32,5 mil. euro).

De asemenea, cererile de proiecte care se vor lansa până la sfârÈ™itul acestui an vizează investiÈ›ii semnificative în integrarea durabilă pe piaÈ›a muncii a tinerilor (POCU, 104 mil. euro), în dezvoltarea administraÈ›iei publice È™i a unui sistem judiciar accesibil È™i transparent (POCA, 7,3 mil. euro).

O importanță deosebită se acordă È™i investiÈ›iilor care vizează creÈ™terea eficienÈ›ei resurselor umane implicate în gestionarea È™i controlul modului în care sunt folosiÈ›i banii europeni (POAT, 91,6 mil euro), dar È™i sprijinirea activităților comune cu alte state pe linia prevenirii dezastrelor naturale È™i pregătirea unor acÈ›iuni concertate în timpul situaÈ›iilor de urgență (PO România-Ucraina , 33 mil. euro). 

Descarcă calendarul complet al lansărilor: http://www.fonduri-structurale.ro/descarca-document/16300

Sursa: MDRAPFE

 
Prezentarea proiectului COALESCCE mediului academic PDF Print E-mail

Joi, 16 noiembrie 2017, a avut loc, incepand cu ora 09:30, ConferinÈ›a InternaÈ›ionala “EUROPEAN ECONOMY AND DIGITAL SOCIETY IN THE CURRENT GEOPOLITICAL CONTEXT”, in Aula Universității Petrol-Gaze din PloieÈ™ti, eveniment care face parte din proiectul aniversar ”25 de ani de învățământ economic universitar la U.P.G. din PloieÈ™ti” organizat de Facultatea de ȘtiinÈ›e Economice din cadrul Universității Petrol-Gaze din PloieÈ™ti
In cadrul acestei manifestari ÅŸtiinÅ£ifice se vor prezenta lucrari si vor avea loc dezbateri ce vor fi coordonate de cadrele didactice ÅŸi specialiÅŸti în domeniu.
Incadrul acestui eveniment domnul Catalin Csaszar, manager de proiect a prezentat Proiectul European COALESCCE- Cresterea capacitatii de abordare a conceptului de „Comunitate energetica”. Proiectul are ca si obiectiv general cresterea gradului de implementare al strategiilor energetice locale bazate pe interesele reale ale comunitatilor privind cresterea independentei, sporirea securitatii si diversificarea pietei de munca in sectorul energetic, dar si pentru adaptarea la schimbarile climatice.
Mai multe informatii despre proiectul COALESCCE, puteti gasi pe www.interregeurope.eu/coalescce.

 
Participare Sesiuni Nationale de Comunicari Stiintifice "Sursele de Energie in Dezvoltarea si Administrarea Afacerilor Durabile" PDF Print E-mail

În perioada 15-18 noiembrie 2017, Facultatea de ȘtiinÈ›e Economice organizează o serie de evenimente integrate în cadrul proiectului aniversar ”25 de ani de învățământ economic universitar la U.P.G. din PloieÈ™ti”.
Miercuri, 15 noiembrie 2017, a avut loc deschiderea oficiala a Sesiunii NaÈ›ionale de Comunicări ȘtiinÈ›ifice „Sursele de Energie in Dezvoltarea si Administrarea Afacerilor Durabile”, incepand cu ora 10:00, Amfiteatrul AP9 al Universității Petrol-Gaze din PloieÈ™ti.
In cadrul acestei manifestari se vor prezenta lucrări È™tiinÈ›ifice È™i vor avea loc dezbateri împreună cu cadre didactice ÅŸi specialiÈ™ti din industria resurselor energetice.
Cu această ocazie, domnul Catalin Csaszar, manager de proiect, a prezentat Proiectul European EmBuild. Obiectivul general al proiectului Embuild il reprezinta sustinerea autoritatilor publice de la nivel local, regional si national sa formuleze strategii de renovare pentru sectorul de constructii care promoveaza renovarea profunda si faciliteaza accelerarea ratei de renovare.
Prin proiectul Embuild, AE3R Ploiesti-Prahova isi propune sa asiste autoritatile publice in realizarea de strategii de renovare solide pentru stocul lor de cladiri, acestea reprezentand in continuarea un exemplu pentru alte localitati pentru a-si realiza propriile lor strategii si in continuare renovarea stocurilor de cladiri atinge mai multe obiective: facturi mai mici de energie, un confort sporit, o viata si spatii de lucru mai sanatoase, imbunatirea calitatii aerului si crearea de locuri de munca la nivel local.
Materialele realizate in timpul proiectului sunt puse la dispozitia tuturor partilor interesate si diseminate unui public cat mai larg pentru maximizarea scopului si impactului proiectului.
Mai multe informatii puteti gasi pe www.embuild.eu .